Proiectul „Living History” rea-lizat de elevii Colegiului Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani a fost premiat cu aur la Cyberfair, un concurs internațional din SUA. „Living History” este un site despre clădirile cu parfum de epocă din orașul de pe Milcov și finalizează proiectul de educație culturală „Călătorie în Focșanii de altădată”, derulat în colaborare cu Muzeul Vrancei. Proiectul de educație culturală s-a desfășurat în perioada noiembrie 2009- iunie 2010.
Proiectul „Living History” a fost coordonat de profesorii Camelia Mereuță (informatică), Åerban Lămîița (istorie) și Ioana Constantinescu (limba engleză). La realizarea site-ului au lucrat elevii Dochioiu Alexandru (clasa a IX-a), Aldea Raluca (clasa a XII-a), Grossu Ingrid și Aldea Roxana (clasa a XI-a). În proiect au fost implicați peste 150 de elevi ai liceului.
Profesorul Åerban Lămîița a afirmat că succesul acestui proiect s-a datorat sprijinului necondiționat primit din partea celor două instituții, prin directorul Colegiului, profesorul Aurelia Neagu, directorul colegiului, și istoricul Horia Dumitrescu, directorul Muzeului Vrancei. La reușita acestui proiect a contribuit documentarea despre arhitectura orașului Focșani, realizată cu sprijinul profesorului doctor Horia Dumitrescu, directorul Muzeului Vrancei, precum și a muzeografilor Mihăiță Negrei, Corina Duca și Dumitru Huțanu.
„A fost o muncă de echipă, multă pasiune și dăruire atât din partea noastră, a profesorilor, cât și a elevilor”, a precizat profesorul Camelia Mereuță.
Proiectul a avut în vedere dezvoltarea durabilă a sensibilității și respectului elevilor pentru valorile patrimoniului arhitectural local ca mijloc de cunoaștere și conservare a propriei identități naționale, spirituale și culturale.
Printre obiectivele proiectului se numără promovarea istoriei sociale și culturale a orașului Focșani ca element vital al relațiilor interumane, oferirea unor metode alternative de petrecere a timpului liber pentru elevi, precum și dezvoltarea simțului civic și al apartenenței responsabile la comunitatea locală.