Finanțiștii vrânceni conduc în topul celor mai mari venituri pentru luna aprilie, conform situației publicate pe site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Veniturile sunt compuse din salariul net și stimulentele aferente. Acestea din urmă reprezintă cea mai mare parte din veniturile finanțiștilor. Cel mai mare venit net este de 8.604 lei și a fost obținut de trezorierul șef Marina Constanța. Venitul este justificat de competența profesională a șefului Trezoreriei din Direcția Generală a Finanțelor Publice, acesta fiind un post care poate fi ocupat doar de profesioniști, fără susținere politică. La o distanța mai mică de 100 lei se află fostul post de director coordonator adjunct, ocupat în luna aprilie de Constantin Grigorică, cu un venit net de 8.512 lei. De asemenea, unul dintre șefii adjuncți de la Administrația Finanțelor Publice Focșani a avut un venit net de 8.536 lei. Acesta a avut un venit net mai mare chiar decât șeful administrației, Teodor Pavel, care a avut un venit de 5.235 lei. De altfel, șefii de administrații din județ au avut venituri de circa cinci mii lei în aprilie.
Finanțiștii se pot lăuda cu venituri mai mari decât majoritatea bugeta-rilor vrânceni. De altfel, sunt mai puțin de zece persoane din cei 438 de finanțiști vrânceni care au venituri mai mici de o mie de lei. Astfel, un agent fiscal de la Adjud a obținut 594 lei, un îngrijitor la Mărășești – 645 lei, un referent superior de la Focșani – 621 lei, îngrijitor la Focșani – 771 lei, arhivar bază – 921 lei.
Venituri mari au avut și șefii de la Garda Financiară. Fostul șef pedelist Mugurel Mălureanu a luat nu mai puțin de 4.751 lei, în condițiile în care un comisar asistent a avut un venit de doar 1.219 lei.
Pe de altă parte, în celelalte instituții bugetare din Vrancea au fost raportate venituri mai mici în aprilie. De exemplu, la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, fostul director coordonator Vasile Carnariu a avut un venit net de doar 2.860 lei, mai mic decât mulți dintre subordonați. De exemplu, șeful serviciului de controale pe teren a avut un venit net de 3.831 lei, la fel ca șeful servi-ciului ajutoare de stat, măsuri de plată.
Salarii mai mici sunt la Direcția Agricolă unde directorul Costică Neață a avut un venit net doar de 2.470 lei. Nici ceilalți funcționari nu au avut venituri mai mari. De exemplu, un consilier superior, gradația 5 a avut un venit de doar 1.834 lei.