„Guvernul României a încălcat Constituţia“

0
293


Rezerviștii Ministerului Administrației și Internelor (MAI) susțin că Guvernul a încălcat Constituția în momentul în care a întocmit cele două proiecte de lege privind tăierea salariilor bugetarilor și a pensiilor. Ei spun că dacă le vor fi încălcate drepturile vor acționa Guvernul în judecată.
La inițiativa Comitetului de Criză, format din 10 cadre, rezerviștii din MAI s-au adunat, ieri, în sala de ședințe a Inspectoratului de Poliție Județean, pentru a discuta despre măsurile de austeritate ale Guvernului pedelist și despre cum vor protesta împotriva acestora. În primă fază, rezerviștii au precizat că astăzi, la ora 10.00, vor merge la sediile partidelor politice care au reprezentanți în Parlament și le vor cere să nu fie de acord cu măsurile luate de Guvern și să voteze moțiunea. „Mâine (astăzi-n.r.), la ora 10.00, o delegație va merge la toate partidele politice care au reprezentanți în Parlament și vom discuta despre măsurile pe care le vom lua. De asemenea, le vom cere acestora să nu fie de acord cu tăierile de salarii și pensii impuse de Guvern și să voteze moțiunea de cenzură. Dacă situația nu se va schimba, vom merge și la București pentru a protesta”, a afirmat generalul de brigadă Gheorghe Ivu.
Rezerviștii nu sunt de acord cu niciuna dintre măsurile luate de guvernanți, nu doar cu tăierea pensiilor, și spun că vor participa la toate acțiunile de protest. Ei au spus că pot fi solidari cu situația cu care ne confruntăm, dar că nu pot fi solidari pentru a acoperi incompetența guvernanților și că măsura de diminuare a salariilor și pensiilor nu se aplică în cazul tuturor cetățenilor, iar acest lucru înseamnă discriminare.
Colonelul Mihai Verbiceanu, fostul șef al Penitenciarului Focșani, a precizat că „premierul Emil Boc încearcă acum să  acrediteze ideea că ne aflăm într-o situație delicată cu privire la si-guranța economică a  țării. Este o idee deplasată deoarece o măsură poate fi credibilă atunci când denotă un pericol iminent. Gravitatea ar fi trebuit să fie  anunțată din timp. După alegeri am primit asigurări că economia țării începe să meargă iar acum, după câteva luni spun altceva. Decizia de a ne lua acești bani a fost una premeditată”.
De asemenea, rezerviștii au mai spus că prin asumarea răspunderii pentru cele două proiecte au fost încălcate toate prevederile constituționale, iar ca cele două legi să poată fi aplicate, Legea 19 a pensiilor trebuia să fie anulată. Potrivit rezerviștilor „pensiile sunt garantate de stat și reprezintă un drept de proprietate”.
Oamenii care au fost în slujba cetățenilor o viață întreagă au mai spus că cei de la guvernare trebuie să le respecte drepturile așa cum au respectat și ei țara. Într-o scrisoare deschisă adresată celor care conduc România, rezerviștii au spus că le-au înfometat copiii, le-au adus părinții în pragul disperării și le-au condamnat bunicii la moarte, dar cel mai tare doare faptul că le-au confiscat țara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here