Ingrediente:
o franzelă feliată
100 grame unt (sau margarină)
2 lingurițe usturoi pudră
2 lingurițe oregano uscat
4 lingurițe cașcaval ras
1 linguriță semințe de susan
1/3 linguriță sare
Mod de preparare:
Se amestecă într-un bol untul moale scos din timp din frigider și se adaugă praful de usturoi și oregano uscat, amestecat cu puține semințe de susan prăjite puțin în tigaia fără ulei. Se unge un strat foarte subțire de unt pe ambele părți pe feliile de franzelă. Se pune pâinea într-o tavă în care s-a pus hârtie de copt sau folie de aluminiu și se dă la cuptorul încălzit dinainte la 220 de grade. După 6-7 minute feliile de pâine se întorc pe cealaltă față (care s-au rumenit puțin), se presară cu cașcavalul ras și se mai dau la cuptor 6-7 minute până s-au rumenit. Se servește ca aperitiv. Trebuie avut grijă cu praful de usturoi, deoarece uneori este sărat; în acest caz nu se mai adaugă sare. Poftă bună!