Ruladă cu mac

0
288


Ingrediente:
Pentru aluat:
600 gr făină albă
200 gr rama maestro
2 ouă
coajă rasă de la o lămâie și zeama
1 lingură esență de rom
1 cubuleț de drojdie proaspătă(25 gr)
150 ml lapte
6 linguri zahăr
250 gr mac (pentru umplutură)
4 sau 5 linguri cu zahăr
Mod de preparare:
Se frământă un aluat din aceste ingrediente. Aluatul trebuie să fie potrivit, deci vom pune mai întâi, ouăle, zahărul, rama, coaja rasă și zeama de la o lămâie, apoi vom adăuga făina, peste care venim cu 150 ml lapte călduț, în care dizolvăm drojdia, cu puțin zahăr și un praf de sare. Amestecăm, până se va face o cocă elastică, dar nu prea tare. Mare atenție, că acest aluat prinde multă făină. Această cocă, o vom lasă circa 20-30 minute să se odihnească. Între timp vom pregăti macul 250 gr, amestecat cu 5-6 linguri de zahăr (cine dorește ca macul să fie mai dulce, pune mai mult zahăr). După cel puțin 30 de minute vom împărți coca în 2 părți și vom face 2 suluri. Pe prima foaie vom pune jumătate din macul cu zahăr, vom face prima ruladă o vom pune în tavă la cuptor pentru cel puțin 45 de minute. La început vom lăsa focul încet, iar după 30 de minute vom mări un pic flacăra la cuptor. Pentru ca să nu se încruzească le lăsăm să se răcească în cuptor.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here