Aspecte insolite din viaţa cineastului Clint Eastwood

0
166


Cineastul american Clint Eastwood își celebrează luni cea de-a 80-a aniversare, după o carieră artistică de peste cinci decenii, informează contactmusic.com. Născut în California, actorul, regizorul, producătorul și scenaristul Clint Eastwood a stabilit noi standarde la Hollywood, câștigând o serie impresionantă de premii și distincții, care i-au adus un loc special în istoria cinematografiei mondiale, el fiind, totodată, unul dintre cei mai prolifici cineaști ai generației sale. Site-ul contactmusic.com prezintă cu această ocazie zece aspecte mai puțin cunoscute din viața cineastului american:
– Actorul este un junior. Tatăl său s-a numit Clinton Eastwood Sr.
– Clint Eastwood și-a pierdut virginitatea la vârsta de 14 ani.
– Eastwood a fost recrutat de armata americană în 1950 și ar fi trebuit să fie trimis în Coreea, însă încheierea armistițiului l-a împiedicat să lupte pe acest front.
– Clint Eastwood a devenit cunoscut în 1959, grație rolului principal din westernul TV „Rawhide”. Serialul s-a încheiat în 1965.
– Eastwood a fost primarul loca-lității Carmel-by-the-Sea din California, timp de doi ani, începând din 1986.
– De-a lungul carierei sale impresionante, Clint Eastwood a câștigat cinci premii Oscar, cinci Globuri de Aur și a primit premiul pentru întreaga carieră din partea Sindicatului actorilor americani (Screen Actors Guild).
– În rolul vigilentului inspector Harry Callahan din franciza „Dirty Harry”, Clint Eastwood nu a rostit niciodată ceea ce a devenit ulterior cea mai citată replică a sa – „Do you feel lucky, punk?/ Te simți norocos, golanule?”. În schimb, în timp ce amenința cu un pistol pe banditul care jefuia o bancă, în secvența de debut a filmului din 1971, replica completă a actorului american este următoarea: „Å¢inând cont de faptul că acesta este un Magnum 44, cea mai puternică armă din lume, care ar putea să îți smulgă capul de pe umeri, ar trebui să te întrebi un singur lucru: «Sunt oare norocos?» Ei bine, te simți norocos, golanule?” („«Do I feel lucky?» Well, do ya punk?”).
– Clint Eastwood a fost abordat de producătorii francizei „007” pentru a-l interpreta pe agentul James Bond, după ce Sean Connery a renunțat la rol în 1983, însă a refuzat, deoarece era convins de faptul că super-spionul trebuia interpretat de un actor britanic.
– La vârsta de 78 de ani, Clint Eastwood a devenit cel mai în vârstă actor în rol principal al cărui film, „Gran Torino”, a ajuns în fruntea box office-ului nord-american.
Filmul, pe care l-a și regizat, a intrat direct pe prima poziție a acestui clasament în prima săptămână de la lansare, în ianuarie 2009. „Gran Torino” a avut încasări de 268 de milioane de dolari pe plan mondial, fiind, totodată, pelicula cu cele mai mari încasări din întreaga sa filmografie.
– Clint Eastwood are șapte copii cu cinci femei și a fost căsătorit de două ori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here