Fructe şi legume proaspete, vin alb şi beţişoare parfumate pentru Bob Dylan

0
184


Bob Dylan, care concertează la București pe 2 iunie, nu a avut solicitări extravagante pentru zona de culise, el cerând organizatorilor fructe și legume proaspete, o sticlă cu vin alb de calitate și bețișoare parfumate, informează Emagic. Bob Dylan nu a avut solicitări extravagante, doar o atmosferă relaxantă, cu multe bețișoare parfumate, unde să se poată pregăti în liniște pentru concert. Respectând statutul lui Bob Dylan de adevărată legendă a muzicii, echipa artistului a solicitat organizatorilor multă discreție, precum și crearea unui mediu relaxant în backstage, cabine luminate difuz și multe bețișoare parfumate. De asemenea, artistul este foarte atent în ceea ce privește stilul de viață, solicitând organizatorilor un meniu sănătos, care să includă o varietate de fructe și legume proaspete, produse vegetariene, multe lactate și, pentru fiecare dintre mese, un preparat din carne. În cabina personală, artistul a dorit să aibă o tavă cu fructe proaspete și o sticlă cu vin alb de calitate. Cerințele staff-ului de producție al turneului pentru cei șase muzicieni care vor urca pe scenă alături de Dylan includ suc de fructe proaspăt, ciocolată neagră și vin roșu autohton. Concertul lui Bob Dylan de la București, parte a Never Ending Tour, este prezentat în cadrul evenimentului Emagic Classics. Programul evenimentului include concerte susținute de artiști autohtoni, cum ar fi Nicu Alifantis & Zan și Bucium. Biletele pentru acest eveniment pot fi achiziționate online, de pe www.myticket.ro, și din rețeaua magazinelor Diverta, la diferite categorii de preț, în funcție de distanța față de scenă: 130 de lei, 250 de lei și 350 de lei.
Bob Dylan, pe numele adevărat Robert Allen Zimmerman, născut pe 24 mai 1941, în Duluth, Minnesota, este cântăreț, compozitor și poet, el fiind, de zeci de ani, una dintre figurile reprezentative ale muzicii mondiale. Cele mai celebre lucrări ale lui Dylan datează din anii ‘60, când acesta a devenit faimos. Multe dintre cântecele sale, precum „Blowin’ in the Wind” și „The Times They Are a-Changin’”, au devenit adevărate imnuri anti-război și ale mișcărilor pentru drepturile civile. Piesele sale de început includeau o varietate de influențe politice, filosofice, sociale, dar și literare. Dylan a personalizat genurile muzicale, explorând numeroase tradiții distincte din muzica americană – de la folk, blues și country la gospel, rock and roll -, dar și din muzica tradițională englezească, irlandeză scoțiană, chiar și din jazz și swing. Dylan – care cântă la chitară și pian printre altele, acompaniat de o formație de muzicieni în continuă schimbare – este, din anii ‘80, într-un turneu continuu – Never Ending Tour.

Bob Dylan, o legendă vie

Cea mai importantă parte din cariera sa este munca de compozitor, potrivit specialiștilor din domeniu. Bob Dylan a obținut numeroase premii de-a lungul anilor, inclusiv Grammy, Globul de Aur, Oscar, a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame, Nashville Songwriters Hall of Fame și Songwriters Hall of Fame. În 2008, o alee Bob Dylan a fost inaugurată în orașul său natal din Minnesota. Organizatorii premiilor Pulitzer i-au acordat, în 2008, un premiu special pentru ceea ce ei au numit „profundul său impact asupra muzicii și culturii americane”. Discografia sa cuprinde 34 de albume, 58 de single-uri și 14 albume de compilații. A debutat în 1962, cu un album care îi poartă numele, iar printre materialele sale discografice se numără „The Times They Are a-Changin’”, „Self Portrait”, „Desire”, „Infidels”, „Empire Burlesque”, „Oh Mercy”, „Modern Times”. Cântărețul american a lansat, pe 13 octombrie 2009, cel mai recent album al său, „Christmas In The Heart”, iar toate încasările obținute din comercializarea lui vor fi donate unor organizații umanitare care militează împotriva sărăciei și a foametei. La începutul acestui an, Bob Dylan a ajuns din nou în fruntea topurilor muzicale din Marea Britanie și Statele Unite ale Americii, cu cel de-al 33-lea album de studio, lansat tot în 2009 și intitulat „Together Through Life”. Martin Scorsese și Todd Haynes au realizat două filme despre viața lui Bob Dylan, „No Direction Home” (2005), respectiv „I’m Not There” (2007). De asemenea, Dylan a apărut ca actor în filmele „Hearts of Fire” (1987), „Backtrack aka Catchfire” (1990), „Paradise Cove” (1999), „Masked and Anonymous” (2003). În luna februarie, Bob Dylan a fost premiat de președintele Barack Obama cu medalia pentru artă și umanism. Administrația de la Casa Albă a menționat că Bob Dylan este „o le-gendă pentru mișcarea de protest a tinerilor și pentru sensibilitatea în poezie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here