Elevii de clasele I – VIII au, de ieri, în meniul din pauza mare, pe lângă tradiționalul corn cu lapte, și un măr. Contractul de livrare a fructelor a fost semnat de Consiliul Județean în baza unei licitații organizate în prealabil cu mai mulți producători autohtoni. În medie, un măr costă 30 de bani și cel mai probabil va fi cel mai de succes produs încercat de elevi până în prezent. Brânza topită, iaurtul și mai ales laptele dulce nu erau atât de apreciate de copiii care de cele mai multe ori nu le consumau, ci preferau, în unele cazuri, să le arunce la coș. Directorii de școli susțin că laptele distribuit elevilor își pierde foarte repede proprietățile, prin urmare dacă păhărelul cu 250 de ml nu era consumat imediat, gustul se modifica radical. Din următorul an școlar copiii ar putea primi din partea statului și miere ceea ce înseamnă, pentru directorii de școli, un val de probleme. „Dacă din toamnă se va da și miere eu îmi dau demisia. Mulți nu beau laptele și se varsă iar apoi vin cei de la Direcția de Sănătate Publică și încep pro-blemele. Dacă se va da miere și va ajunge pe bancă vă dați seama ce se întâmplă? Avem și puține femei de serviciu… Pentru mine este Apocalipsa dacă se va da miere. Mierea și laptele nu au ce căuta în școală. Trebuiesc date lucruri solide pentru consumul copiilor în unitățile de învățământ. Eu am atras atenția mereu asupra recipientelor cu lapte însă nimeni nu m-a luat în seamă”, a declarat Tiberiu Dima, directorul Åcolii „Ion Basgan”.