Ghimbirul, benefic împotriva durerilor musculare

0
173


Durerile musculare apărute în urma practicării sportului sau a grădinăritului pot fi ușor combătute cu ajutorul ghimbirului, potrivit unui studiu recent realizat de cercetătorii de la universitatea din statul american Georgia, informează express.co.uk. Rădăcina de ghimbir a fost folosită de-a lungul secolelor ca un remediu tradițional împotriva mai multor afecțiuni, precum răcelile și durerile stomacale. Cercetătorii de la Universitatea din Georgia au descoperit că o capsulă cu extract de ghimbir administrată zilnic este eficientă în eliminarea febrei musculare. Voluntarii au fost rugați să ridice greutăți timp de 11 zile consecutiv. Funcțiile motrice ale brațelor, inflamațiile și reacțiile biochimice asimilate cu durerea, atât înainte, cât și după efectuarea exercițiilor fizice au fost monitorizate de specialiști.
Cercetătorii americani au constatat că suplimentele cu ghimbir administrate zilnic au redus intensitatea durerii cu 25%. Ghimbirul (Zingiber officinale) este o plantă erbacee din regiunile tropicale, al cărei rizom este bogat în uleiuri eterice.
Rizomul de ghimbir are o formă neregulată, este noduros și este foarte apreciat în bucătăriile orientale, cum ar fi cea chineză, indiană și thailandeză.
   

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here