Ciuperci cu broccoli şi măsline

0
275


Ingrediente:
250-300 g ciuperci champignon
250-350 g broccoli (2-3 buchețele)
50 g măsline negre, 1/2 lămâie
2-3 linguri smântână
20 g brânză topită
1 legătură pătrunjel verde
opțional câteva frunze de spanac
1 ardei gras roșu/gogoșar,
4-5 căței de usturoi
2-3 linguri ulei de măsline și unt cât o nucă
sare, piper, cimbru
 
Mod de preparare:
Spălați buchețelele de broccoli și puneți-le la fiert în vasul cu aburi (sau în 500 ml apă cu puțină sare). Spălați și tăiați feliuțe subțiri ciupercile și ardeiul gras. Puneți untul într-o tigaie antiaderentă, căliți întâi ardeiul, iar după 4-5 minute adăugați ciupercile, usturoiul feliat subțire, puțin pătrunjel și condimentați. După ce a fiert broccoli (aproximativ 15 minute), luați vasul de pe aburi (sau scurgeți apa) și puneți deasupra brânză topită, ca să se înmoaie, măslinele, stropiți cu ulei de măsline și zeamă de lămâie, după gust. Lăsați ciupercile la călit până scade zeama, cam 7-8 minute. Așezați pe un platou broccoli cu brânză topită și măsline, smântâna deasupra, ciupercile călite și decorați cu frunze de pătrunjel sau spanac. Serviți în farfurii câte puțin din fiecare, după preferință, dacă mai doriți, stropiți cu zeamă de lămâie, adăugați smântână, după gust. Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here