„Guvernul Boc nu vrea să despăgubească culturile afectate de îngheţ“

0
190


Deputatul PSD de Vrancea, Angel Tâlvăr, acuză Guvernul Boc că nu vrea să îi mai  despăgubească pe fermierii ale căror culturi au fost afectate de îngheț. Deputatul vrâncean a solicitat mi-nistrului Agriculturii, Mihail Dumitru, să prezinte strategia ministerului de susținere a fermierilor ale căror culturi au fost afectate de îngheț.
„Potrivit Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în județul Vrancea era înregistrată, la data de 6 aprilie 2010, o suprafață calamitată de 1.751 ha de rapiță de ulei. În legătură cu sprijinul care urmează să fie acordat producătorilor, ministerul precizează că schema de ajutor de stat menționată în Legea 381/2002 privind acordarea despăgubirilor în caz de calamități naturale în agricultură, nu se va mai aplica după data de 31 decembrie 2009. Aceasta va fi înlocuită prin inițierea unei măsuri legislative care să vizeze stimularea asigurării producției prin subvenționarea primelor de asigurare”, se arată într-un comunicat remis presei de către deputatul Angel Tâlvăr.
Social democratul vrâncean a adăugat că proiectul de hotărâre privind acordarea ajutoarelor de stat pentru primele de asigurare este încă în lucru, iar normele metodologice nu au fost nici măcar definitivate. „Din păcate, Guvernul nu a definitivat încă normele metodolo-gice și, ca urmare, proiectul de hotărâre privind acordarea ajutoarelor de stat pentru primele de asigurare este încă în lucru. Cred că ținând cont de măsurile austere ale Guvernului Boc, cei a căror culturi au fost afectate de îngheț nu vor primi niciun ajutor prin însăși nedefinitivarea proiectului de hotărâre de Guvern”, se arată în finalul comunicatului de presă semnat de deputatul Angel Tâlvăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here