Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785

Budincă de cartofi


Ingrediente:
5-6 cartofi potriviți
200 g șuncă de pui
200 g brânză de vaci puțin sărată
2 ouă
100 g smântână
mărar
sare, piper, busuioc
 
Mod de preparare:
Cartofii se curăță de coajă, se spală și se taie felii subțiri apoi se pun la fiert în apă cu sare. Îi fierbem doar pe jumătate, să nu se sfărâme de tot feliile, după care îi scurgem de apă. Åžunca o tăiem bucăți mici. Mărarul îl tocăm foarte fin. Dăm brânza pe răzătoare. Batem bine ouăle cu condimente după gust, adăugăm smântâna și mărarul. Ungem un vas cu unt și presărăm puțin pesmet. Așezăm jumătate din cantitatea de cartofi, apoi repartizăm șunca, jumătate din cantitatea de brânză și turnăm jumătate din amestecul de ouă. Punem deasupra restul cartofilor, restul de brânză și de amestec de ouă.
Dăm budinca la cuptor pentru 20-25 minute. O servim caldă sau rece , cu salată verde, cu acri-turi sau stropită cu smântână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?