Oprişan, invitat la preluarea preşedinţiei UE de către Belgia

0
292


Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, este invitat să participe, la manifestările dedicate preluării președinției Uniunii Europene de către Belgia, de la 1 iulie 2010. Organizatorii evenimentului „Fiesta Europa”, autoritățile din orașul belgian Leuven, i-au transmis, ieri, invitația oficială șefului administrației județene. Decizia autorităților belgiene a fost luată după ce au vizitat standul Vrancei de la manifestarea „Open Doors”, organizată de  Comitetul Regiunilor, la Bruxelles, pe data de 8 mai 2010. Consiliul Județean va reprezenta România la acest important eveniment.

În cadrul manifestării „Open Doors”, desfășurată la Bruxelles, Consiliul Județean a promovat tradițiile Vrancei sub sloganul  „Vrancea – the county where history meets legends”, fapt care a generat interesul participanților. Standul județului Vrancea a fost vizitat de Ovidiu Dranga, ambasadorul României la Bruxelles, care a salutat prezența Consiliului Județean Vrancea la Open Doors, pentru al cincilea an consecutiv.
Standul Consiliului Județean Vrancea a fost vizitat și de organizatorii evenimentului „Fiesta Europa” care și-au manifestat dorința ca președintele Vrancei să participe la manifestările dedicate preluării președinției Uniunii Europene de către Belgia, de la 1 iulie 2010.
Acest prim contact s-a materializat într-o invitație transmisă, ieri, de către autoritățile din Leuven, președintelui Consiliu-lui Județean Vrancea de a participa, în perioada 2-4 iulie 2010, la evenimentele care au ca scop reunirea în Belgia a cât mai multor regiuni reprezentative pentru conceptul de „unitate în diversitate”. Organi-zatorii acestui eveniment își propun să promoveze tradițiile și produsele tradiționale din diverse colțuri ale Uniunii Europene, iar Consiliul Județean este invitat să repre-zinte nu doar județul Vrancea, ci România. Ediția din 2010 a evenimentului „Open Doors” s-a desfășurat sub tematica „Regions of Europe – Europe of Regions” (Regiunile Europei – Europa Regiunilor), iar Consiliul Județean Vrancea a expus în satul tematic „Cultură și tradiție” sub logo-ul „Vrancea – the county where history meets legends”.
Într-un comunicat remis presei de Consiliul Județean, se arată că decizia de a promova Vrancea sub acest logo vine ca urmare a faptului că județul nostru este unul în care legendele legate de Provincia Moldova se contopesc cu cele mai importante momente istorice ale acestui popor. La Focșani a avut loc Unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859 iar pe câmpul de luptă Mărășești-Mărăști au avut loc bătăliile purtate în vara anului 1917 care au schimbat soarta Primului Război Mondial. În acest context, „Open Doors” a reprezentat un bun prilej pentru Consiliul Județean Vrancea de a-și promova tradițiile, valorile culturale și oportunitățile turistice din zonă, prin pliante pu-blicitare, dar și prin prezentarea filmului „Zestrea românilor”, produs de TVR. „Open Doors 2010” a găzduit aproximativ 60 de regiuni/orașe din Europa care, la fel ca și Consiliul Județean Vrancea, și-au organizat standuri de prezentare și promovare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here