Ingrediente:
un măr cât pumnul tăiat cubulețe
1 praf de copt
un pachețel de 125 de gr. de iaurt Activia cu gust de vanilie sau orice alt iaurt care vă place poate fi și natural fără fructe
1/2 esență vanilie de la Dr. Oetker
folosim ca măsură pachețelul de la iaurt mai departe
1/2 păhărel de ulei sau margarină topită, dar nu fierbinte
3 păhărele de făină cernută
3 ouă
1 păhărel de zahăr tos
Mod de preparare:
Mixăm ouăle cu zahărul până se triplează în volum , adăugăm iaurtul și mai mixăm 2~3 minute, adăugăm uleiul într-o undă subțire câte puțin, mixând în continuu până îl încorporăm pe tot, adăugăm esența de vanilie și făina cernută cu praful de copt în trei ture și o amestecăm ușor cu o lingură de lemn sau plastic până o încorporăm pe toată, turnăm această compoziție într-o formă pentru brioșe cu 12 porții, se umple doar două treimi din înălțimea formei, nu se umple toată pentru că crește în timpul coa-cerii, forma pentru brioșe trebuie să fie unsă cu unt și tapetată cu făină, peste brioșele turnate punem câte o lingură de mere tăiate cubulețe și o dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, lăsăm să se coacă 5 minute pe urmă reducem focul la 165 de grade și mai lăsăm să se coacă 30 de minute, până se rumenesc puțin pe deasupra, după ce s-au copt le lăsăm să se răcească puțin și le scoatem pe un platou, le pudrăm cu pudră cu miros de vanilie de la Dr. Oetker. În această compoziție se mai poate adăuga și coajă rasă de la o lămâie, împreună cu făină.