Ambiţii şi orgolii în derby-ul Vrancei

0
368


Mâine, pe „Milcovul” (ora 18.00), se va disputa cel mai așteptat meci al sezonului ligii a treia la fotbal, derby-ul județean dintre CSM Focșani și FC Panciu, confruntare care a născut ambiții și orgolii în ultimele două campionate. Cele două formații au situații diferite în clasament. Dacă pentru CSM Focșani partida este una vitală, în care obținerea celor trei puncte este obligatorie, pentru Panciu este un bun prilej de a demonstra parcursul bun din acest sezon. „FC Panciu este obligată să câștige acest joc. Va fi o partidă normală de campionat, în care pentru noi cele trei puncte puse în joc sunt obligatorii”, ne-a declarat Florin Stoica, președintele echipei din FC Panciu. Directorul sportiv al CSM Focșani, Ovidiu Rusu a declarat că întâlnirea de mâine va fi una a ambițiilor, dar speră ca formația mai bună să câștige. „Va fi un meci aparte, deoarece în joc, în afara punctelor, va fi și ambiția jucătorilor de a-și demonstra valoarea. Jucătorii noștri sunt conectați la această partidă și vor să câștige pentru a ne îndeplini obiectivul, menținerea în liga a treia. Cel mai bun să cîștige”, ne-a declarat Ovidiu Rusu. În tur, Panciu s-a impus acasă cu 2-0 (goluri marcate de Paul Cioran din penalty și Cătălin Tudor). Derby-ul Vrancei va fi arbitrat de Petru Oprea, Gabriel Banu și Emil Bozieru (toți din Prahova), iar observatori federali sunt George Bedreagă (Galați) și Petre Marinescu (Tulcea). Cele două formații se confruntă cu probleme de lot. Focșaniul nu se poate baza pe Dumitriu (eliminat în partida de la Brăila pentru cumul de cartonașe galbene), Bîra, E. Åžtefan și Beșa (jucători care au fost împrumutați de la Panciu, dar nu au drept de joc în meciul direct), în timp ce Panciu nu poate conta pe Andrieș, Dobrescu, Covaci și Constantinescu (toți accidentați).

Victorie după două etape de „secetă”
FC Panciu a obținut în etapa intermediară de marți o victorie meritată, 1-0 (1-0) pe teren propriu în fața Cetății Tg. Neamț, rezultat care ajută în mare măsură cealaltă echipă vrânceană, CSM Focșani. Păncenii au evoluat mult mai bine în comparație cu alte jocuri și au dominat copios prima repriză. Unicul gol al partidei a fost marcat de Cioran. Acesta a pro-fitat de o respingere greșită a unui fundaș și a marcat cu un șut din careul nemțenilor (16). FC Panciu (antrenori Sorin Haraga și Dănuț Bolocan): Ionel – M. Ionică, Feraru, R. Stan, Cl. Mihai – Stoian (86 Căt. Tudor), Cioran, Ungureanu (71 Bica), Predoiu – Dobrescu (36 Duțu), Costin.

Blestemul minutelor de prelungiri
Deși au jucat de la egal la egal cu liderul seriei I, CF Brăila, focșănenii de la CSM au cedat în minutul doi de prelungiri în confruntarea de la malul Dunării și au pierdut, 2-1 (1-0), după un meci în care meritau cel puțin un rezultat de egalitate. Toma (16, șut pe lângă bară) a ratat deschiderea scorului, iar atacantul gazdelor și Toader (44, șut respins de portar (44) au trecut pe lângă egalare, după ce în prealabil Ndingwe deschisese scorul (26). Actul secund a început bine pentru CSM, iar Toma a profitat de o gafă a portarului brăilean și a marcat în poarta goală (48). Jocul pe contre a adus câștig gazdelor. Bucă (76, singur în fața lui Borș) și Botezatu (81, șut din 10 metri peste poartă) au trecut pe lângă gol. Focșăneanul Dumitriu a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene (83), iar în minutul doi de prelungiri, Focșaniul a primit gol. Bosoi, nemarcat în careul CSM-ului a adus o victorie nesperată gazdelor. CSM Focșani (antrenori Aurel Pastia și Adrian Toma) a evoluat cu: Borș – Beșa, Toader, Crăciun, Bîra – Suvac (77 Åžonțu), Bucătaru, Mîndrescu, Nistoroiu (79 Dumitriu) – Toma (79 80 Curteanu), Botezatu (71 Milea).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here