Un egal cât o victorie pentru CSM 2007 Focşani

0
284


Echipa de futsal CSM 2007 Focșani a terminat la egalitate, 3-3 (1-1) pe terenul echipei Spicom Sf. Gheorghe în cadrul manșei tur a Cupei României. Jucătorii antrenați de Petrache Gurguiatu și Orlando Åžerbănică au luat o serioasă opțiune pentru a juca în finala competiției. Golurile grupării de pe Milcov au fost marcate de Cătălin Curteanu (22 și 38) și Vali Toader (35). Cu doar opt jucători apți de joc, covăsnenii au început mai bine partida și au deschis scorul prin Paulo Pinto (3), acesta marcând cu un șut sub bara porții apărate de Borș. Replica focșănenilor nu a întârziat să apară și Săraru, singur cu portarul advers a trimis în plasa laterală (4). 1-1 a fost în minutul 11, după ce Curteanu (unul din cei mai buni jucători ai CSM-ului) a șutat în colțul lung al porții gazdelor după o acțiune personală. Cu șapte secunde înainte de pauză, din nou Săraru a avut șansa golului, dar șutul său a fost respins de goal-keeperul Spicomului. În repriza a doua, covăsnenii s-au aruncat în atac, iar focșănenii au preferat să se apere și să folosească arma contraata-cului. Mate a ratat din fața porții (22), iar focșăneanul Săraru a ochit bara (33). Spicom a marcat pentru 2-1 prin Liviu Åžerban (24) și și-a majorat avantajul prin Mate (34). Conduși, jucătorii CSM-ului au apăsat pe accelerație și, după ocazia irosită de Curteanu (35, șut scos de portarul gazdelor) au redus din handicap prin Toader, acesta punctând dintr-o lovitură liberă (36). Finalul a aparținut tot focșănenilor, care au egalat la trei prin același Curteanu (38). CSM 2007 Focșani a evoluat luni cu: Borș, Toader, Săraru, Pătrașcu, Ilaș, S. Sava, S. Popa, Curteanu. Pe banca de rezervă au mai luat loc portarul Ivanciu și jucătorii de câmp Mîndrescu, Vasilescu și Munteanu.

„Un rezultat bun, dar se putea și mai bine”

La finalul partidei, an-trenorul principal al grupării focșănene, Petrache Gur-guiatu s-a declarat mulțumit de rezultat, dar a precizat că, dacă jucătorii săi ar fi fost concentrați pe toată durata jocului, ar fi putut obține un rezultat mult mai bun. „Felicit toți jucătorii pentru evoluția lor. Chiar dacă nu am făcut un joc extraordinar, scorul final ne dă speranțe pentru retur. Este un rezultat bun, dar se putea și mai bine. La Focșani ne așteaptă un retur greu și vom trata partida cu toată seriozitatea pentru a ne atinge obiectivul, calificarea în finala Cupei României”, ne-a declarat antrenorul Petrache Gurguiatu.
În cealaltă semifinală, Cityus Tg. Mureș s-a impus cu 6-4 pe terenul Concordiei Chiajna și este marea favorită la câștigarea ediției din acest an a Cupei, mai ales că ultimul act al competiției se va disputa în Sala Sporturilor din Tg. Mureș.
Returul dintre CSM 2007 Focșani și Spicom Sf. Gheor-ghe se va disputa duminică, 16 mai, de la ora 17.00, în Sala Sporturilor din Focșani. „Facem un apel către toți microbiștii vrânceni pentru a fi alături de echipa noastră deoarece avem nevoie și de susținere. Suntem în fața unei performanțe istorice și ar fi păcat să nu profităm de ea”, a spus antrenorul secund al focșănenilor, Orlando Åžer-bănică.

Spectatorii i-au făcut „hoți” pe arbitri

Partida de la Sf. Gheorghe s-a disputat în sala „Szabo Kati”, locație care a fost inaugurată cu ocazia jocului de luni și care beneficiază de o suprafață de joc Robinson adusă din Statele Unite. Spectatorii din Sf. Gheorghe nu au fost prea „îngăduitori” de cei doi arbitri, Andrei Ioniță (București) și Bogdan Sorescu (Pitești). De fiecare dată când cei doi „fluierași” au acordat decizii pro-Focșani, spectatorii i-au făcut „hoți” de arbitri. Mai mult, în timpul partidei care a fost transmisă în direct de postul Sport 1, comentatorii au încurcat de mai multe ori numele jucătorilor focșăneni, iar Spicom Sf. Gheorghe a fost „botezată” Sporting Lisabona.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here