Ediția: Duminică 22 Decembrie 2024. Nr 6784
Ediția: Duminică 22 Decembrie 2024. Nr 6784

Pateuri cu brânză


Ingrediente:
1 pachet aluat de foitaj
500g brânză telemea
2 ouă întregi
2 linguri griș
2 linguri smântână
1 ou pentru uns
susan alb și negru
 
Mod de preparare:
Amestecăm brânza (eu am folosit telemea de capră) cu ouăle, adau-găm smântâna și grișul și amestecăm bine până devine o pastă omogenă. Se porționează foile în pătrate egale și pe fiecare pătrat se pune o linguriță plină de brânză.Se împachetează pătratele rezultând niște triunghiuri, pe care le lipim să nu iasă compoziția afară,ungând cu puțin ou bătut marginile laterale, apoi presăm ușor cu degetele marginile. Pe deasupra le ungem cu ou bătut și presărăm susan alb și negru pentru contrast. Pateurile astfel pregătite se așează într-o tavă tapetată cu hârtie pergament și se dau la cuptorul preîncins la 200gC până se coc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?