Ingrediente:
200 ml vin alb
200 g făină (în funcție de mărimea ouălor poate intra un pic mai multă făină)
2 ouă
50 g unt
ulei pentru prăjit
Pentru ornat:
200 g zahăr pudră
scorțișoară după gust
4 linguri miez de nucă măcinat
Sirop :
2 linguri miere de albine
3 linguri zahăr tos
100 ml apă
o lingură miez de nucă măcinat
Mod de preparare:
Într-o crăticioară se pune vinul la fiert, iar când a dat în clocot se adaugă untul, oprim focul și amestecăm până se topește. Când s-a topit untul adăugăm făina amestecând foarte bine până se formează aluatul. După ce aluatul s-a răcit, se adaugă ouăle pe rând și amestecăm până se omogenizează. Se formează gogoșele de diferite forme și mărimi. Într-un ibric punem mierea, zahărul, apa, miezul de nucă și fierbem până se formează siro-pul. Separat într-o farfurie,castronel amestecăm zahărul pudră, scorțișoara și miezul de nucă măcinat pentru ornat. Într-o tigaie încingem uleiul și prăjim gogoșelele pe ambele părți.
După ce s-au prăjit gogoșelele,acestea se trec prin sirop, apoi se tăvălesc prin amestecul de zahăr pudră, nucă, scorțișoară și se aranjează pe platou. Siropul care rămâne îl puteți turna puțin câte puțin deasupra gogoșelelor care sunt deja aranjate pe platou…