Consiliul Judeţean va participa la Open Doors

0
434


Consiliul Județean Vrancea a fost invitat să participe, pentru a cincea oară consecutiv, la Open Doors – „Ziua Porților Deschise”, eveniment organizat pe data de 8 mai, la Bruxelles de către Comitetul Regiunilor. Ediția din 2010 se desfășoară sub tematica „Regions of Europe – Europe of Regions” (Regiunile Europei – Europa Regiunilor), iar Consiliul Județean Vrancea va expune în satul tematic „Cultură și tradiție”. Județul nostru va fi promovat sub logo-ul „Vrancea – the county where history meets legends”.
A fost ales acest logo deoarece Vrancea este locul în care legendele legate de Moldova se contopesc cu cele mai importante momente istorice ale poporului român. La Focșani a avut loc Unirea Principatelor Române de la 24 ia-nuarie 1859 și, în vara anului 1917, s-au desfășurat luptele de pe câmpul de luptă Mărășești-Mărăști.
„«Open Doors» reprezintă un prilej pentru regiunile europene de a-și promova tradițiile, valorile culturale și oportunitățile turistice din zonă, iar Consiliul Județean Vrancea dorește să promoveze tradițiile județului, atât de bine conservate în Munții Vrancei, prin pliante publi-citare dar și prin prezentarea filmului «Zestrea românilor», produs de TVR, ocazie cu care vizitatorii vor putea admira frumusețile meleagurilor vrâncene, dar și obiceiurile și tradițiile acestor locuri”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Județean.
La Bruxelles vor fi promovate edificiile care amintesc de Primul Război Mondial și va fi prezentat „Drumul de Glorie al Armatei Române din Primul Război Mondial”. Proiectul promovat de Consiliul Județean Vrancea pune în valoare mausoleele Focșani, Mărășești, Mărăști și Soveja ridicate în cinstea eroilor căzuți în prima conflagrație mondială.
La „Open Doors 2010” vor parti-cipa aproximativ 60 de regiuni/orașe din Europa care, la fel ca și Consiliul Județean Vrancea, își vor organiza standuri de prezentare și promovare. Fiecare „sat” va fi echipat cu ecrane, computere, mese, panouri de prezentare, etc. Informații despre participanți vor fi oferite și prin: „Your Passport to Europe’s regions” – Pașaportul regiunilor, o mică broșură care include informații de bază privind regiunile prezente la CoR., „Europe’s regions”, un poster pentru toți vizitatorii și pliante de informare. În calitate de participant permanent în ultimii patru ani, Consiliul Județean Vrancea este unul dintre puținele județe din România care are reprezentare, an de an, la acest eveniment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here