Flori la mormintele eroilor

0
693


Ivan Zubkov, secretar II al Ambasadei Federației Ruse în România împreună cu atașatul militar adjunct, colonel Andrei Severov, au depus, ieri, coroane la Monumentul eroului sovietic din Focșani. După ceremonia oficială, cei doi copii, Nadejda și Andrei, ai oficialilor ruși au depus câte o garoafă la mormintele soldaților sovietici din cimitirul Nordic. Ceremonia a avut loc cu ocazia celebrării a 65 de ani de la victoria din cel de al Doilea Război Mondial. A fost pentru prima dată după 1990 când a avut loc un asemenea ceremonial, a arătat primarul Focșa-niului, Decebal Bacinschi. Alături de autoritățile locale, conducerea Prefecturii, militarii Garnizoanei Focșani, la eveniment au fost prezenți și veterani ai celui de al Doilea Război Mondial.
„Pentru noi, în Rusia, această zi este cel mai important eveniment legat de cel de al Doilea Război Mondial. În Rusia, noi ne mândrim cu această victorie. Lumea a fost salvată de la tiranie, de la o catastrofă globală”, a afirmat Ivan Zubkov.
El a precizat că victoria din al Doilea Război Mondial este comună iar Rusia nu va uita niciodată sprijinul aliaților americani, francezi și englezi și, în etapa finală, luptele duse de armata sovietică, soldații români, polonezi, unguri. „Mii de soldați sovietici, mii de soldați români sunt îngropați în Europa eliberată. Noi, generația cea nouă, trebuie să ținem în memorie gloria și eroismul soldaților noștri fiindcă cei care au căzut pe câmpiile de luptă au făcut mai mult pentru noi, pentru tineri, pentru generația viitoare și, de aceea, datoria noastră este de a pune o stavilă puternică în calea rasismului, naționalismului. Copiii noștri trebuie să știe ce înseamnă această zi și războiul pentru popoarele noastre fiindcă sângele vărsat pe câmpiile de bătălie ne-a unit. Poporul rus este împreună cu poporul român”, a mai spus Ivan Zubkov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here