Ingrediente:
3 gălbenușuri
1 margarină Rama
11-12 linguri făină
(cu vârf)
7 linguri zahăr
100 g nucă prăjită
1 borcan vișine fără sâmburi
coajă de lămâie
esență de lămâie
sare
1 ou
Mod de preparare:
220 g margarină se amestecă cu zahărul bine de tot apoi adăugăm gălbenușurile pe rând, coaja de lămâie și 10 picături de esență. Adăugăm făina, lingură cu lingură până se face un aluat sfărâmicios. Din aluat facem două bile: una mai mare și una mai mică.
Le punem pe o farfurie, le acoperim cu folie și dăm aluatul pentru o oră la rece. Scoatem vișinele din borcan, le punem într-o strecurătoare și le lăsăm să se scurgă bine. După ce a trecut ora, scoatem bila mai mare și o întindem până se face aluatul de vreo 3 mm. În tava de tartă unsă cu marga-rină și tapetată cu făină punem această foaie peste care presărăm nuca prăjită, apoi vișinele. Scoatem de la rece și bila mai mică și o răzuim pe răzătoarea cu găuri mari, deasupra vișinelor. Batem oul bine și cu ajutorul unei pensule îl întindem deasupra tartei. Presărăm bucățelele de marga-rină rămase. Dăm tarta la cuptorul dinainte încălzit și lăsăm tarta să se coacă 40-50 minute până prinde o culoare frumoasă deasupra. Scoatem tarta din cuptor, o lăsăm să se răcească apoi presărăm deasupra zahăr praf.
Poftă mare !