Marian Oprişan a felicitat ziariştii vrânceni

0
523


Jurnaliștii vrânceni au primit, ieri, câte o scrisoare, de la președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei. În scrisoarea semnată de șeful administrației județene se arată că România are nevoie de o presă liberă, pluralistă și independentă. Marian Oprișan a felicitat ziariștii pentru că, criza economică, deși a afectat și organismele mass-media din Vrancea, nu s-a transformat și într-o criză morală.
„Cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei vreau să vă transmit un mesaj de prietenie și de deschidere către o colaborare bazată pe principiile transparenței și corectitudinii. Ziua de 3 mai îmi oferă prilejul de a-mi manifesta convingerea că doar o presă liberă, pluralistă și independentă poate fi garantul unei societăți cu adevărat democratice. Din păcate, contextul economic nefavorabil prin care trece România  s-a răsfrânt și asupra mass-media care ar trebui susținută prin politici fiscale adecvate. Chiar și în aceste condiții este de apreciat că această criză economică prin care trec organismele mass media din județul Vrancea nu s-a transformat și într-o criză morală, fapt pentru care vreau să vă felicit”, se arată în scrisoarea semnată de Marian Oprișan.
Åžeful administrației județene a mai arătat că nu doar politicienii, ci întreaga societate trebuie să conștientizeze importanța libertății presei. „Mă știți  de atâta timp și știți că atunci când cineva merită laude, îl laud, iar atunci când trebuie criticat, nu ezit să o fac. Cred că nu doar politicienii, ci întreaga societate trebuie să conștientizeze importanța libertății presei, dar, în același timp, cred că și jurnaliștii trebuie să înțeleagă faptul că cetățenii, cei care sunt beneficiarii serviciilor media, au dreptul de a fi informați corect, de a nu fi manipulați!”, se mai arată în scrisoare.
Mesajul lui Marian Oprișan către jurnaliști se încheie cu urarea de a avea parte de subiecte tari. „În speranța că veți găsi cele mai bune modalități să împletiți aceste principii fundamentale vă doresc să vă bucurați de respectul semenilor și să aveți parte de subiecte «tari» în activitatea dumneavoastră jurnalistică”, se arată în finalul scrisorii semnate de Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here