Consilierii PDL şi PNL nu vor dispensar medical în Găgeşti

0
2121


Consilierii PDL și PNL din comuna Bolotești refuză să aprobe construirea unui dispensar medical în satul Găgești, care să deservească locuitorii satelor Găgești, Pietrosu și Vităneștii de sub Măgură. În prezent, oamenii din cele trei sate trebuie să meargă pe jos peste opt kilometri pentru a-și rezolva problemele medicale. Primarul din Bolotești, Åžtefan Sîchin, a declarat că refuzul consilierilor PDL și PNL este unul de natură politică și are la bază boicotarea proiectelor pe care le realizează în beneficiul oamenilor din comună.

Primarul din Bolotești, Åžtefan Sîchin a inițiat trei proiecte de hotărâre care vizau construirea unui Dispensar Medical în satul Găgești. Pentru realizarea acestui obiectiv, Consiliul Local Bolotești ar fi trebuit să aprobe trei proiecte de hotărâre care vizau trecerea terenului, pe care ar urma să se construiască dispensarul, din domeniul pu-blic în domeniul privat al comunei, demolarea căminului cultural din Găgești aflat într-o fază avansată de degradare și construirea Dispensarului me-dical. Cele trei proiecte de hotărâre au fost trecute pe ordinea de zi a ședinței din data de 30 aprilie dar nu au fost votate de consilierii PDL și PNL, cărora li s-a alăturat și un consilier PSD. „Construirea unui Dispensar medical în satul Găgești este dorința expresă a oamenilor din satele Găgești, Pietrosu și Vităneștii de sub Măgură, care sunt nevoiți să parcurgă și opt kilometri pentru a ajunge la dispensarul din centrul comunei Bolotești. Pentru realizarea acestui proiect am urmat pașii prevăzuți de lege. Am întocmit un studiu de fe-zabilitate a clădirii care urmează să fie construită și am realizat o expertiză a căminului cultural din care reiese că nu mai poate fi reabilitat. În baza acestor documente am solicitat Consiliului Local aprobarea demolării Căminului Cultural din Găgești, trecerea terenului pe care se află căminul în domeniul privat al localității pentru a putea construi dispensarul și construirea Dispensarului medical. Numai că cei de la PDL și PNL, care au atras și un consilier PSD au votat împotriva acestor proiecte”, a precizat primarul Åžtefan Sîchin.

Fluturașe despre votul consilierilor PDL și PNL

Primarul din Bolotești a arătat că, deși cei șase consilieri PDL și PNL au fost de acord cu construirea dispensarului, nu au fost de acord cu demolarea și cu trecerea terenului în domeniul privat al localității. Edilul spune că acest lucru arată că aleșii democrat liberali și liberali nu vor să rezolve problemele oamenilor de frică că realizările sunt contabilizate de primarul PSD.
„S-au opus la cele trei proiecte motivând că primarul va face altceva pe acel teren și că va vinde terenul. Toate aceste motive au fost inventate deoarece, în realitate, nu vor să rezolve problemele oamenilor de frică că realizările sunt contabilizate de primarul PSD. Sunt supărați și pentru că am făcut sediul primăriei, am reabilitat un corp al școlii din Găgești, am rezolvat problema alimentării cu apă și am rezolvat problema iluminatului public la nivelul întregii comune. Tot ce am făcut, am făcut pentru oameni și nu ca să ies în evidență eu”, a mai spus primarul din Bolotești, Åžtefan Sîchin.
Edilul șef din Bolotești a mai adăugat că va convoca din nou Consiliul Local în data de 13 mai. La acea ședință vor fi chemați și locuitorii satelor Găgești, Pietrosu și Vităneștii de sub Măgură.

PDL și PNL nu vor dispensar la Găgești

Au votat împotriva proiectelor de hotărâre care vizau construirea unui Dispensar medical în satul Găgești, consilierii locali Fănică Popa, Gheorghe Moise, Åžtefan Sichin, Mariana Dumbravă, Costel Ursache (PNL) Gheorghe Buleandră(PDL) și Ion Munteanu (PSD). Contactați de reporterii noștri, majoritatea celor enumerați mai sus a încercat să ne convingă că nu ar fi normal să se construiască în locul căminului cultural un dispensar. Ei spun chiar că primarul ar intenționa să vândă terenul respectiv și că nu i-a convins că vrea să realizeze acest proiect. „Noi, consilierii PNL, am dori construirea unui dispensar dar să se găsească un alt amplasament. Ne mai gândim și poate vom reveni asupra deciziei”, a spus consilierul liberal, Mariana Dumbravă.
„Dorim construirea unui dispensar dar în curtea școlii din Găgești că acolo e mai mult loc. Noi nu am dorit să trecem terenul în domeniul privat pentru că ar fi fost vândut în secunda doi”, a susținut și consilierul liberal Åžtefan Sichin. La rândul său, consilierul local pedelist, Gheorghe Buleandră, spune că a votat împotrivă deoarece „sunt multe promisiuni și cam atât”. „Să dovedească primarul că vrea să facă acest proiect și suntem de acord”, a declarat, neconvingător, pedelistul Gheorghe Buleandră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here