Clubul ProSport 2009, invitat de fostul internaţional Marcel Răducanu în Germania

0
518


Clubul Prosport 2009 Focșani face înscrieri pentru un cantonament la echipa germană din Bundesliga, Borussia Dortmund care avea loc în perioada 1-8 august. Locurile sunt limitate. Sunt așteptați să se înscrie copiii cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani. Cei care vor să cunoască vedetele celebrului club din Bundesliga și să se antreneze sub comanda fostului internațional român, Marcel Răducanu pot afla mai multe detalii despre turneul din Germania de la antrenorul Laurențiu Muscalu (telefon 0754.929.159). Borussia Dortmund este un club care are în palmares mai multe titluri câștigate pe plan intern, dar și trofeul Liga Campionilor în anul 1997. Iată că, după ce în urmă cu câteva zile două grupe de copii de la „Prosport 2009 Focșani” au fost invitate pentru a participa o zi alături de idolii lor de la echipa Steaua București, acum sportivii acestui club au ocazia de a afla secretele fotbalului profesionist de la jucătorii unui alt club celebru din Europa. „Åžcoala de fotbal Marcel Răducanu din Dortmund (Germania) dorește cu o deosebită plăcere de a invita pe o perioadă de o săptămână (n. r.1-8 august) două grupe de copii și juniori de la clubul Prosport 2009 Focșani. Împreună cu domnul Laurențiu Muscalu, președintele clubului Prosport Focșani vom crea acestor copii posibilitatea de a se antrena cu un fost fotbalist profesionist și antrenor cu experiență de 16 ani cu licență FIFA. Vom fi 3 antrenori români, toți foști fotbaliști de mare performanță. Copiii vor face 2 antrenamente pe zi. Condițiile materiale, de pregătire, cazare și masă sunt excelente. Se va servi de 4 ori masa pe zi, asta pentru că efortul va fi susținut în perioda cantonamentului. Seara vom avea program de relaxare (n. r. tenis de masă, jocuri distractive, vizionări de DVD-uri cu meciuri mari ale lumii și antrenamente specifice vârstei, etc.). Vor fi discuții pe teme de fotbal și bineînțeles meciuri amicale cu echipele de copii și juniori ale clubului Borussia Dortmund și Åžcoala de Fotbal „Marcel Răducanu”. Se va vizita clubul Borussia Dortmund,stadionul, muzeul și vom discuta pe teme de fotbal cu jucătorii și antrenorii de la echipa mare, dar și de la Centrul de Copii și Juniori”, se arată în faxul trimis de fostul internațional către clubul focșănean.

Cartea de vizită a lui Marcel Răducanu
Marcel Răducanu (n. 21 octombrie 1954 în București, România ) este un fost jucător de fotbal care a jucat pentru Steaua , Borussia Dortmund , FC Zürich și România . Între 1976 și 1981 el a jucat 21 de jocuri pentru România  și a marcat trei goluri. După ce a jucat pentru Steaua București în anii ‘70, când a câștigat două campionate și două Cupe ale României , Marcel Răducanu a fugit în urma unui meci în Dortmund, Germania de Vest în 1981. În România acest act a fost considerat o dezertare , asta pentru că el avea gradul de căpitan în armata română. Prin urmare, el a fost condamnat la aproape șase ani de închisoare în absență. Odată ajuns în Germania, el a semnat un contract cu  Hannover 96 și Borussia Dortmund, fiind suspendat de UEFA pentru un an.
Pentru a avea serviciile sale, Borussia Dortmund a plătit o jumătate de milion de mărci, la club Hanovra, și Marcel Răducanu a debutat în Bundesliga în 1982. Între 1982 și 1988, când s-a transferat la FC Zürich , el a jucat un total de 167 de jocuri în prima liga a Germaniei federale și a marcat 31 goluri.
Din 1994 el are o școală în Dortmund  care colaborează cu clubul Borussia, multiplă campioană a Germaniei și câștigătoare a Ligii Campionilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here