„Bătaie“ pe funcţia de inspector şef la Poliţie

0
752


Trei polițiști vrânceni s-au înscris, ieri, la concursul pentru șefia IPJ. Potrivit biroului de presă al IGPR, până ieri, la orele 14.30, au fost depuse trei dosare. Printre numele vehiculate se numără cele ale comisarului șef Victor Norocea, comisarului șef Neculai Brăileanu și comisarului șef Ionel Popescu.
De asemenea, înscrierile continuă și astăzi. Printre cei care vor să fie șefi de inspectorat se mai numără și comisarul Georgel Badiu, comi-sarul șef Ion Rusu și comisarul Gabriel Åžtefănescu.
Funcția de inspector șef din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean a fost scoasă la concurs în cursul zilei de marți. Candidații au avut la dispoziție trei zile în care s-au  putut înscrie, respectiv până astăzi la orele 16.00, iar interviul structurat pe subiecte profesionale va fi susținut pe 20 mai la sediul IGPR.
La concurs nu se pot înscrie persoanele care nu au obținut în ultimii trei ani calificativul „foarte bun” și nici cei care nu au o vechime de cel puțin trei ani într-o funcție de conducere în unitățile Ministerului Administrației și Internelor. Aprecierea rezultatului final al interviului structurat pe subiecte profesionale se face cu note de la 1 la 10. Este declarat „admis” candidatul care are nota cea mai mare și este notat cu cel puțin 7. În situația în care mai mulți candidați au aceeași notă este declarat „admis” la concurs candidatul care are cea mai mare vechime în specialitatea postului scos la concurs, iar dacă mai mulți candidați au aceeași vechime în specialitatea postului scos la concurs, este declarat „admis” candidatul care are cea mai mare vechime în studiile necesare postului scos la concurs. Notele la proba de interviu nu pot fi contestate. Rămâne de văzut câți dintre polițiștii ale căror nume au fost vehiculate se vor înscrie la acest concurs. Postul este vacant de la sfârșitul lunii februarie după ce fostul șef al polițiștilor vrânceni, comisarul șef Săndel Doagă a ieșit la pensie. De atunci, responsabilitățile de șef le-au revenit celor doi adjuncți ai IPJ, comi-sarii șefi Victor Norocea și Tomiță Păvăloiu.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here