Înscrierile pentru şefia IPJ se lasă aşteptate

0
508


Polițiștii vrânceni, aspiranți la fotoliul de șef al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), nu se îngrămădesc să se înscrie la concurs. Potrivit reprezentanților biroului de presă al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), până ieri la ora 14.00, nu se înscrisese nicio persoană la concurs.
Funcția de inspector șef în cadrul IPJ a fost scoasă la concurs în cursul zilei de marți. Candidații au la dispoziție trei zile în care se pot înscrie, respectiv până mâine la orele 16.00. Interviul structurat pe subiecte profesionale va fi susținut pe 20 mai, la sediul IGPR. La concurs nu se pot înscrie persoanele care nu au obținut în ultimii trei ani calificativul „foarte bun” și nici cei care nu au o vechime de cel puțin trei ani într-o funcție de conducere în unitățile Ministerului Administrației și Internelor. Aprecierea rezultatului final al interviului structurat pe subiecte profesionale se face cu note de la 1 la 10.
Este declarat „admis” candidatul care are nota cea mai mare și este notat cu cel puțin 7. În situația în care mai mulți candidați au aceeași notă este declarat „admis” la concurs candidatul care are cea mai mare vechime în specialitatea postului scos la concurs, iar dacă mai mulți candidați au aceeași vechime în specialitatea postului scos la concurs, este declarat „admis” candidatul care are cea mai mare vechime în studiile necesare postului scos la concurs. Notele la proba de interviu nu pot fi contestate.
Rămâne de văzut câți dintre polițiștii ale căror nume au fost vehiculate, se vor înscrie la acest concurs.
Postul este vacant de la sfârșitul lunii februarie, după ce fostul șef al polițiștilor vrânceni, comisarul șef Săndel Doagă, a ieșit la pensie. De atunci, responsabilitățile de șefi le-au revenit celor doi adjuncți ai IPJ, comisarii șefi Victor Norocea și Tomiță Păvăloiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here