Ingrediente:
200 gr orez cu bobul lung
1 cub supă de legume
2 ciuperci
1 ceapă mijlocie
1 ardei gras
4 căței de usturoi
3-4 felii mai groase de dovlecel
pătrunjel și mărar verde
sare, piper, 2 linguri de ulei.
Mod de preparare:
Legumele se curăță, se spală, orezul se alege și se spală în mai multe ape, se pune apa la fiert cu sare pentru orez. Ciupercile, ardeiul se taie felii, verdeața, usturoiul și ceapa se taie mărunt, iar dovlecelul se taie cubulețe. Se pun cele 2 linguri de ulei într-un vas termorezistent, se adaugă legumele, se dau la cuptor la puterea 100, timp de 3 minute.Se scot de la cuptor, se pune sarea și piperul după gust, se dau iar la cuptor pentru încă un minut. Când apa a clocotit, se adaugă orezul, se aco-peră cu capac oala și se dă la foc mic timp de 13-15 min. Când e aproape gata orezul, se scurge de apă și se adaugă peste legumele călite, se amestecă cu o furculiță, se adaugă supa de legume, obți-nută din cubul de supă, atât cât să acopere conținutul vasului. Se dă la cuptor pentru încă 9-10 minute sau până când a scăzut bine supa. Se servește ca atare, când e post, sau alături de grătar și salată. Poftă bună!