Ingrediente:
200 g ficat de porc
o jumătate ceapă
2 căței de usturoi
o foaie de dafin, piper
o jumătate de ardei roșu
o jumătate de
castravete proaspăt
6 ouă de prepeliță
100 g brânză topită
zeamă de lămâie
4-5 linguri maioneză
sare,
verdeață, măsline, pentru ornat
Mod de preparare:
Fierbem ficatul în apă clocotită în care am adăugat ceapa, ustu-roiul, foaia de dafin și boabele de piper. Când ficatul e pătruns, îl scoatem din apă și îl lăsăm să se răcească. Încorporăm: ficatul tăiat cuburi, legumele feliate, 4 ouă de prepeliță fierte, tăiate în 4, brânză topită dată pe răzătoarea mare. Stropim cu zeamă de lămâie și maioneză. Condimentăm cu sare și piper după gust. Așezăm pe foaie de salată verde. Ornăm după imaginația de moment. Eu am folosit pentru ornat: 2 ouă păstrate din cele fierte, pătrunjel și castravete verde, măslină, fâșii de ardei roșu. Salata se servește ca atare, cu pâine prăjită. Se poate adăuga un mezel preferat. Este o porție de mic dejun pentru 2 persoane.