Ingrediente:
Pentru blat:
6 ouă
2 căni cu zahăr
o cană ulei
un praf de copt
4 căni făină
esență de vanilie
Pentru glazură:
2 căni zahăr
2 căni apă
un pachet margarină
4 linguri cacao
esență de rom
Pentru finisare:
nuci măcinate sau nucă de cocos
Mod de preparare:
Se bat albușurile cu zahărul, se adaugă galbenușurile și restul ingredientelor. Se unge tava cu ulei și se tapetează cu făină. Se toarnă compoziția și se coace la foc potrivit, 25-30 min. Se scoate din cuptor și se lasă la răcit. Între timp, pregătim glazura. Se pun pe foc margarina, zahărul, cacaua și apa și se dau în câteva clocote, până se îngroașă puțin. La sfârșit se pune esența. După ce se răcește blatul, se taie în pătrate. Fiecare pătrat se tăvălește prin glazura de cacao și apoi prin nuca de cocos (sau prin nuci măcinate). Se așează pe o farfurie la distanță una de alta și nesuprapuse până se întărește glazura.