Alain Delon şi Brigitte Bardot denunţă vânătoarea de foci

0
21


Fosta actriță Brigitte Bardot a primit sprijinul unui alt star francez, Alain Delon, în ‘denunțarea’ uciderii cu cruzime a aproximativ 400 000 de foci în Canada, a anunțat joi Fundația Bardot, citată de publicația franceză Le Point. Într-o scrisoare adresată premierului canadian, Alain Delon apreciază că ‘exacerbarea ororii este o provocare, după închiderea pieței europene pentru produsele provenite din această măcelărie’. ‘Este mai ales o atitudine iresponsabilă, pentru că mortalitatea focilor tinere a atins cote foarte ridicate în acest an, din cauza lipsei gheții’, continuă actorul. ‘A scoate artileria grea – avioane de depistare, vapoare de pescuit – pentru a prinde cele câteva foci care au supraviețuit este o rușine!’, scrie cu indignare Alain Delon. În scrisoarea sa, actorul îi solicită premierului Stephen Harper ‘să intervină personal pentru a pune capăt imediat acestui sezon de vânătoare care s-a soldat deja cu prea multe victime’, arată Fundația Bardot într-un comunicat. ‘Francezii sunt foarte legați de Canada, însă nu înțeleg această politică de exterminare, în timp ce este necesară urgent o politică de conservare’, apreciază Alain Delon.
Vânătoarea de foci, deschisă pe 28 martie pe partea atlantică a Canadei, este foarte controversată, îndeosebi în Europa.
Brigitte Bardot a făcut din apărarea animalelor lupta vieții sale. Uniunea Europeană a interzis vânzarea de produse derivate din focă în cadrul Uniunii, începând din acest an. Interdicția vizează mai ales carnea, uleiul, grăsimea, organele și pielea acestor mamifere marine și are ca scop să împiedice vânătoarea cu cruzime, care nu garantează o moarte instantanee.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here