Ingrediente:
10 dovlecei
400 gr brânză de oaie
400 gr cașcaval de oaie
5 ouă
150 gr brânză feta
1 ceașcă de lapte dulce
sare, piper proaspăt măcinat, mentă, vegeta fără sare
Mod de preparare:
Dăm pe răzătoarea mare cașcavalul și brânza. Curățăm dovleceii, îi tăiem rondele și îi vom pune într-o tavă yenna. Vom pune un rând de dovlecel, unul de brânză, un rând de dovlecel, un rând de cașcaval și așa până sus, deoarece deasupra vom pune cașcaval ras din abundență. Adăugăm o ceașcă de lapte dulce, cât să acopere rândurile de dovlecel și dăm la cuptor pentru cel puțin 60-80 de minute la foc mic. Înainte cu 15 minute de a închide focul, scoatem tava și adăugăm ouăle bătute spumă și brânza feta de capră tă-iată cubulețe care este foarte moale și se va întinde pe budincă. Această brânză este foarte delicioasă și destul de sărată, astfel încât nu mai este nevoie de sare. Presărăm și un praf de mentă și băgăm iar la cuptor pentru încă 15 minute. Lăsăm budinca să se răcească în cuptor și apoi o tăiem.