Centre de examinare şi evaluare pentru Bacalaureat

0
16


În cadrul ședinței cu directorii de licee, de ieri, au fost făcute cunoscute  centrele de exa-minare și evaluare unde vor fi susținute probele scrise ale examenului de Bacalaureat. După aceea, directorilor le-a fost adusă la cunoștință procedura celei de-a II-a  probe, cea de testare a competențelor digitale, ce va avea loc în perioada 19 – 21 aprilie. În partea a doua a dezbaterilor, au fost făcute cunoscute și centrele de evaluare desemnate pentru susținerea probelor scrise.
Astfel, centrele de examen sunt aceleași de anul trecut, doar centrele de evaluare s-au schimbat. Ion Ionașcu, vicepreședintele comisiei de Bacalaureat, a anunțat că acestea vor fi la Grupul Åžcolar „G.G. Longinescu” și la Liceul Pedagogic „Spiru Haret”. La Grupul Åžcolar „G. G. Longinescu” vor fi duse spre corectare lucrările candidaților de la Colegiul Național „Unirea”, Liceul Pedagogic „Spiru Haret”, Liceul cu Program Sportiv, Grupul Åžcolar Mărășești, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, Liceul Teoretic „Ioan Slavici”, Centrul „Elena Doamna” și Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea”. În cel de-al doilea centru, se vor corecta lucrările candidaților de la Colegiul Național „A.I. Cuza”, Grupul Åžcolar Agricol Odobești, Liceul de Artă „Gh. Tattarescu”,  Grupul de Transporturi Auto, Grupul Åžcolar „Simion Mehedinți”, Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu”, Grupul Åžcolar „Grigore Gheba” din Dumitrești, Grupul Åžcolar „G.G.Longinescu”,  Colegiul Tehnic „Gh. Asachi”, Liceul Teoretic „Emil Botta” și Colegiul Tehnic „Gh. Balș”, ambele din Adjud. După instruire, oficialii din Inspectoratul Åžcolar Județean speră ca directorii de licee să ia toate măsurile pentru ca acest examen, extrem de important, să se desfășoare în cele mai bune condiții. „Dorim ca săptămâna viitoare să se întâmple lucrurile într-o paradigmă serioasă, ca și la proba de Limba Română. Sunt convinsă că dumneavoastră, în calitate de președinte în cadrul liceului, ați luat măsurile necesare ca săptămâna viitoare totul să se desfășoare în condiții bune”, a declarat Maria Lupu, inspector școlar adjunct în cadrul Inspectoratului Åžcolar Județean.
Următoarea probă a exa-menului de Bacalaureat, cea de testare a competențelor digitale, este programată să aibă loc în perioada 19 – 29 aprilie și vor participa 2.944 candidați. În perioada 31 mai – 4 iunie Bacalaureatul continuă cu proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă modernă. În cazul elevilor de clasa a XII-a, cursurile se vor încheia pe 11 iunie. Pe 28 iunie va avea loc prima proba scrisă, cea la Limba și Literatura Română, proba obligatorie a profilului fiind programată pentru data de 30 iunie. Proba la alegere a profilului și specia-lizării este programată să aibă loc pe 2 iulie. Afișarea rezultatelor parțiale se va face pe 4 iulie, până la ora 16.00, iar până cel târziu la ora 18.00 candidații nemulțumiți de rezultate pot depune contestații. Rezultatele finale vor fi afișate pe data de 8 iulie.
Cei care nu reușesc să promoveze în cadrul primei sesiuni a examenului de Bacalaureat, mai au o șansă în cadrul celei de-a doua sesiuni, ce va debuta cu înscrierea candidaților în perioada 5 – 9 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here