Ingrediente:
Pt clătite:
2 ouă
1 cană de apă
100 gr iaurt
făină cât cuprinde
un praf de sare și puțin unt în care să le prăjești.
Pt umplutură:
o varză mică+oțet
ulei și sare
1/2 kg cartofi+ulei de măsline pt prăjit
2 pulpe de pui+sare și piper
Pt sos:
smântână
ulei
usturoi
un praf de sare
Sosul poate fi înlocuit cu muștar sau ketchup, după preferință
Mod de preparare:
Amesteci bine toate ingredientele pentru clătite și în tigaia unsă cu unt le prăjești pe rând până termini compo-ziția. Pulpele le condimentezi cu sare și piper și le pui pe grill sau pe grătar până se rumenesc bine, apoi le tai șuvițe. Varza o tai mărunt și faci o salată potrivind-o după gust cu ulei,oțet și sare. Cartofii îi cureți, îi tai felii și-i prăjești în ulei de măsline (neapărat, sunt mult mai gustoși), apoi îi scoți cu paleta pe un șervețel de bucătărie ca să absoarbă uleiul în exces. Pentru sos procedezi astfel:cureți 3-4 căței de usturoi,îi pisezi bine cu un praf de sare, îi amesteci cu 2-3 lingurițe de ulei ca pe o maioneză, apoi adaugi smântână după gust. Asamblezi shaorma: pui pe o clătită un strat de salată de varză, unul de cartofi prăjiți, câteva șuvițe de carne și 2-3 linguri de sos de smântână. Împăturești clătita cu grijă să nu curgă umplutura și …poftă bună!