Prima căsătorie între lesbiene în Argentina

0
3


Două femei de 67 de ani, exilate în timpul dictaturii din Argentina (1976-1983), s-au căsătorit vineri la Buenos Aires, o premieră pentru lesbienele din această țară, a anunțat Federația argentiniană a lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor și transsexualilor (FALGBT), citată de AFP. Uruguayana Ramona Arevalo și argentiniana Norma Castillo, care sunt împreună de 30 de ani, au spus ‘Da’ într-un birou al stării civile din capitală, în cadrul unei ceremonii private, autorizate în prealabil de justiție. ‘Ele și-au pledat cazul în fața justiției pentru că se iubesc și vor ca familia lor să fie recunoscută de stat’, a precizat FALGBT într-un comunicat. Căsătoria celor două femei, ambele militante în cadrul unor organizații din cadrul FALGBT, este al treilea mariaj homosexual din Argentina.
La sfârșitul lui 2009, un cuplu de bărbați, Alejandro Freyre și José Maria Di Bello, s-au căsătorit la Ushuaia, la 3.000 km sud de Buenos Aires, devenind primii homosexuali care și-au unit destinele în America latină.
Prima căsătorie între lesbiene în regiune a avut loc în martie în Mexic, după legalizarea în decembrie a mariajului homosexual în capitala Ciudad de Mexico, un real progres pentru drepturile homosexualilor în America latină, cea mai mare zonă catolică a lumii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here