Tinerii cu nevoi speciale din Centrul „Sfînta Maria”, din Golești, au primit ieri, în cea de-a treia zi de Paște, vizita unui grup de elevi darnici, de la Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani. Adolescenții au sosit la Centru încărcați cu preparete din carne, brînză, fructe, sucuri, cozonaci și alte dulciuri, pe care intenționau să le servească la un picnic la Lepșa, însă vremea nefavorabilă nu le-a permis această drumeție. Bunătățile le-au umplut mesele acestor tineri.
Elevii „cuziști” a reușit să îi facă pe tinerii din Centru să mai uite puțin de griji. Cei din Centru au stat de vorbă cu oaspeții și chiar au legat prietenii „Am fost dezamăgiți, fiindcă nu am putut să le dăm sentimentul că merită să trăiești, să privești natura și să cunoști alte suflete. Vroiam să ne jucăm cu ei pe pajiștea de lîngă mănăstire. Sperăm că le-a plăcut grătarul cu multe bunătăți, făcut însă la ei acasă”, a declarat eleva cuzistă Diana Lera. Colaborarea dintre reprezentanții Colegiului Național „Al. I. Cuza” și tinerii de la Centrul „Sfînta Maria” a început în urmă cu patru ani, în cadrul proiectului „A doua șansă pentru viață”, coordonat de profesoara Teodora Bentz. De atunci s-au legat prietenii, s-au mai alăturat și alți voluntari, au avut loc vizite la Grădina Botanică și cea Zoologică din Galați, la mănăstiri și s-a organizat chiar și o excursie la mare.
„Cuziștii” nu i-au dezamăgit pe tinerii din Centru, după cum au precizat cadrele didactice. Acestea au adăugat că din 2006 și pînă în prezent, au revenit la tinerii cu probleme speciale atît de Crăciun și de Paște, cît și de 1 Iunie.
Anul acesta, au contribuit la acest gest nobil, alături de profesoara Teodora Bentz, și Loredana Diac, Niculina Badiu și Andreea Ioniță, elevele claselor a X-a D și a X-a F de la Colegiul Național „Al. I. Cuza”. „Am înțeles că anul acesta nu i-au vizitat prea mulți oameni darnici, probabil criza s-a simțit și în acest sens. Le-am promis că vom găsi resursele necesare ca să le oferim posibilitatea de a mai evada puțin din lumea aceasta închisă a Centrului. Ei visează să-i cheme cineva acasă, în vizită, să-și facă noi prieteni, să vadă măcar colțuri din lumea aceasta. Din cauza mentalității oamenilor ne este foarte greu să găsim soluții pentru transport, cazare, servirea mesei. Nimeni nu trebuie condamnat, dar noi, voluntarii de la Cuza, sîntem datori să încercăm”, a declarat profesoara Teodora Bentz.