Drob de miel cu verdeaţă

0
62


Ingrediente:
măruntaie de miel și prapurele de miel,
3-4 cepe
6-7 ouă
Verdeață
ceapă verde multă
sare
piper,
miez de franzelă înmuiat în lapte
 
Mod de preparare:
Măruntaiele se spăla, se tăie bucățele, se prăjesc sau se fierb în apa clocotită cu sare, iar apoi se toacă mărunt sau se dau prin mașină de tocat carne. Se amestecă cu ceapă înăbușită, verdeață toccata mărunt, miezul de franzelă înmuiat în lapte. Din cele 7 ouă, 3 se fierb tare și se toacă, sau se dau prin mașină, iar celelalte 4 ouă se amestecă bine cu compoziția, se pune sare și piper. Se aranjează prapurele într-o tavă unsă cu unt, după ce a fost ținut mai întîi în apa călduță că să se desfacă și să-i iasă tot sîngele. Se pune compoziția la mijloc, se nivelează și se acoperă cu marginile prapurelui. Se unge cu grăsime pe deasupra și se da la cuptor cu o jumătate de oră înainte de a servi masă, dacă se servește cald. Dacă se servește că și aperitiv, se poate servi rece, stropindu-se cu zeamă de lămâie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here